fbpx Skip to main content

Wat triggert jou nou het meest als ouder van een tiener? Heb je dat wel eens voor jezelf op een rijtje gezet? Vooral doen, want het kan je veel opleveren.

Soms blijven we steeds tegen hetzelfde aanlopen, zonder dat echt door te hebben. Keer op keer laten we ons gek maken door vrijwel dezelfde dingen. Steeds maar weer drukken onze tieners op dezelfde knoppen die bij ons voor kortsluiting zorgen.

Steeds tegen hetzelfde aanlopen zonder daar iets aan te doen, is echt zonde. Het is verspilde energie. Als je er hetzelfde in blijft stoppen, kun je niet verwachten dat er op den duur iets anders komt uitrollen. 

Schrijf eens voor jezelf op waar jij het meest tegenaan knalt als ouder van een puber Het gaat om dat wat jou GEK maakt. Ruzies tussen broer en zus, niet luisteren, liegen, gezeik over bedtijd, telefoongebruik… Wat is jouw allergrootste trigger? Schrijf het op en onderzoek wat je opties zijn. Is het tijd voor actie of moet je iets doen aan je eigen visie op deze kwestie? 

Wat ons betreft heb je twee keuzes:
1. Of je onderzoekt hoe je anders met deze kwestie kan omgaan en komt vanuit die gedachte met een actieplan

2. Of je besluit dat je iets aan je eigen visie hierop gaat doen, waardoor het gedrag van je tiener misschien niet verandert, maar jouw reactie hierop wel.

Leave a Reply