fbpx Skip to main content

Waarom alleen opvoeden als het ook met mensen buiten je gezin kan? Soms willen pubers hun verhalen niet bij jou kwijt. En zitten ze ook zeker niet op jouw advies te wachten. Helaas helaas. Wel best logisch, want het is ook precies de bedoeling dat ze zich wat meer van jou loskoppelen.

Het betekent niet dat ze helemaal niet op goede gesprekken met volwassenen zitten te wachten.

🔥‘It takes a village to raise a child’ weten ze in de Afrikaanse cultuur. Een kind voed je op met de hele gemeenschap en dat is hier niet anders. Op sommige momenten is het nou eenmaal makkelijker om te delen met een oom, tante of de beste vrienden van je ouders.
Ik ben zo blij dat Mieks geregeld gesprekken aangaat met mijn oudste dochter Julie, want als Mieke iets zegt is het ineens waar🤔 Zelf klets ik graag met Liv, mijn 16-jarige nichtje.  

Met welke puber in jouw omgeving zou jij geregeld op date kunnen? Een neefje? Een nichtje? De dochter of zoon van een vriend of vriendin?
Of wie zou je kunnen uitnodigen om op pad te gaan met jouw puber?

~Judith 

Leave a Reply