fbpx Skip to main content

Dat mijn man de liefdestaal lichamelijk contact goed spreekt kwam ik al snel in mijn relatie achter😉 Iedereen heeft wat betreft liefdestalen in ieder geval één hoofdtaal, soms zijn het er twee. De liefdestaal van je kind ontdekken kan een hele ontdekkingstocht zijn. Maar big plus: hoe ouder ze worden, hoe makkelijker het uit te vogelen is.

Aan de 13-jarige Marlies werd gevraagd hoeveel haar ouders van haar houden op een schaal van 1 tot 10. Zonder na te denken riep ze: ‘10!’. Toen er werd gevraagd waarom ze dat zo zeker wist, antwoordde ze: ‘Papa springt altijd tegen me aan als hij langsloopt en we worstelen op de vloer. Ik heb altijd superveel lol met ‘m. En mama knuffelt me als ik thuis kom.’
Marlies voelt de liefde van haar ouders het meest door lichamelijk contact. 

Of lichamelijk contact wel of niet de hoofdtaal is van je puber, iedereen heeft het nodig. Onze tip: knuffel je kinderen elke dag. Vaders ook! Trek ze bij je, stoei met ze. Ook als je zelf geen knuffelaar bent. Pubers hebben het keihard nodig, hoe hard ze soms ook AFSTAND lijken te schreeuwen. Kinderen die weinig knuffelen uiten zich steeds gereserveerder naar jou en zullen je als puber vaker uit de weg gaan. 


Volgend weekend bespreken we de tweede liefdestaal: bevestigende woorden. 

🔥Heb jij de taal van je tiener al ontdekt?

Seks

Eerste keer porno

adminadmin5 oktober 2023

Leave a Reply