fbpx Skip to main content

Wees eerlijk en kwetsbaar: pubers leren veel meer van je fouten en mislukkingen dan van je successen. Vertel ze over je gebroken hart, je eerste sekservaring, de vriendschap die niet werkte, alle keren dat je je afgewezen voelde, de dingen waar je het meeste spijt van hebt…
Je kunt als moeder simpelweg je dochter vertellen dat ze haar grenzen aan moet geven, of je kan vertellen over die ene keer dat je zoende met een jongen, niet verder wilde gaan, maar geen idee had waar de handrem zat en of je daar überhaupt nog aan kon trekken.
Vertel hoe je je op een specifiek moment voelde en wat je had gewild dat je had gedaan. Er zijn mensen die denken dat dat je geloofwaardigheid en je positie als ouder aantast, maar dat is niet waar. Pubers zullen je alleen maar meer respecteren wanneer jij je mislukkingen deelt.

Tell us: over welke mislukkingen had jij willen horen van je ouders? 

Leave a Reply